Smörgåsbakelse med pepparrot och kalkon

Serverar: 4 portioner

Smörgåstårta i bakelseform är ett perfekt matigt tilltugg på festen, som förrätt, eller varför inte som en riktigt lyxig frukost!

Ingredienser

  • 12 skivor rågbröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl cream cheese, t ex Plhiladelphia
  • 100 g rökt kalkon, skuren i små bitar
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • 1/4 gurka, tunt skuren
  • Salt
  • Peppar
  • 8 rädisor, tunt skurna
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • Några kvistar körvel
  • Instruktioner

    1. Stansa ut 12 rundlar av rågbrödet. Vispa ihop créme fraiche och cream cheese till en slät och fluffig kräm. Blanda hälften av cream cheese- krämen med de skurna kalkonbitarna, den rivna pepparroten och den hackade gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg 4 rågbrödsrundlar på en skärbräda och bred dem med lite av kalkonkrämen. Lägg på rågbrödsrundlar och bred dem med ett tunt lager av cream cheese- krämen, lägg på den skurna gurkan och toppa med de sista 4 rågbrödsrundlarna.
    3. Täck bakelserna med cream cheese- krämen och garnera med granatäppelkärnor, skivad rädisa och körvel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben