Vol-au-vent med fisk

Serverar: 4 portioner

Pröva denna gudomligt goda förrätt i samband med en festlig meny. Den kommer garanterat att uppskattas av alla.

Ingredienser

  • 300 g fiskfilé, t.ex. spätta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskfond
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk matlagningsgrädde
  • 1 msk kapris
  • Worchestersås
  • 100 g skalade räkor
  • 4 vol-au-vent-formar
  • Garnering
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjölet. Vispa ner fiskfonden, koka upp och låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj av fiskfiléerna och skär dem i 1 cm stora tärningar. Lägg fisken i såsen och låt dem sjuda på mycket låg värme, 3-4 minuter.
    3. Rör ner grädde och kapris i såsen och smaka av med några droppar worchestersås. Lägg ner räkorna i såsen och värm upp.
    4. Värm vol-au-vent-formarna i ugnen några minuter eller baka dem enligt förpackningens anvisningar. Fyll formarna med fisk- och skaldjursfyllningen och servera genast.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben