Smörgåsbakelser med medelhavsgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Den här varma vegetariska bakelsen passar bra att servera som förrätt eller varför inte som ett lyxigt mellanmål eller en lyxig frukost.

Ingredienser

  • 4 skivor formfranska
  • Smör/olja till stekning
  • 4 msk pesto
  • 4 kvistar rosmarin
  • Pålägg
  • 1 liten aubergine
  • ½ squash
  • 2 tomater
  • 250 g mozzarella
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Salsa
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • ½ krm mald svartpeppar
  • 1 tomat
  • ½ dl strimlad basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär aubergine, squash, tomater och mozzarella i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla aubergine och squashskivorna med oljan och grilla eller stek grönsakerna någon minut på varje sida.
    3. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar till salsan. Blanda i tomaten skuren i bitar och strimlad basilika.
    4. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och lägg en klick pesto på varje macka. Varva aubergine, squash, tomat och mozzarella på bröden. Salta och peppra mellan varven.
    5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg bakelserna på tallrikar. Skeda över tomatsalsan och garnera med rosmarinkvistar och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben