Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och cashewnötter

Serverar: 2 portioner

Mumsig rätt med matiga grönsaker.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 3 potatisar i klyftor
  • 1 paprika i klyftor
  • 1/2 rödlök i klyftor
  • 1/2 medelstor squash i halvmånar
  • 3 msk cashewnötter
  • 50 g torkade aprikoser i strimlor
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 50 g fetaost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Häll olivoljan i en ugnssäker form. Lägg i potatisen, grönsakerna, nötterna och aprikoserna och blanda om. Salta och peppra generöst. Smula över rosmarin och spiskummin. Rosta i ugnen i 20-25 min tills potatisen är mjuk. Vänd då och då. Tillsätt fetaosten vid servering. Servera med brytbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben