Crépes med skaldjursfyllning

Serverar: 4 portioner

Ljuvligt goda pannkakor med skaldjursstuvning! Man kan även som ombyte ha svampstuvning eller köttfärssås i dessa pannkakor. Servera med rivna morötter eller en god grönsallad till.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 2 msk smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 100 g skalade räkor
  • 170 g kräftstjärtar
  • 2 ägg, hådkokta
  • ½ dl dill, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • Sparris
  • Salladsblad
  • Gurka
  • Räkor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa ihop till en slät smet. Låt smeten svälla medan du gör fyllningen.
    2. Smält smör i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Klicka i crème fraiche och sjud ett par minuter under omrörning.
    3. Rör i räkor, kräftstjärtar, hackade ägg, dill och persilja. Smaka av med salt och peppar.
    4. Grädda tunna pannkakor i en liten stekpanna. Lägg upp pannkakorna på ett bakpapper.
    5. Lägg på en klick fyllning och rulla ihop pannkakan. Lägg dem med skarven nedåt i en smord form. Strö över ost och gratinera i 10-15 minuter i 225 graders ugn.
    6. Smaklig spis! .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben