Smörgåsbordets sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Har denna sallad både till varmt och kallt kött

Ingredienser

  • 1 salladshuvud(vanlig sallad)
  • 1-2 äpplen syrliga
  • 1 banan
  • 1-2 inlagda rödbetor
  • 3 msk hackade hasselnötter, valfritt
  • Finklippt persilja
  • Sås
  • 4 msk olja (gärna olivolja)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 kryddmått citronpeppar
  • 1/2 tsk senap
  • Instruktioner

    Skölj och strimla salladshuvudet, skala äpplen och banan. Skär äpple och banan och rödbetor i tärningar. Blanda sallad äpple banan rödbetor och det mesta av nötterna (om det används) i en salladsskål, rör inte om för mycket salladen blir då röd av rödbetorna. Blanda samman alla ingredienserna till salladssåsen häll såsen över salladen. Srö över resten av nötterna (om det används) och persilja Servera genast

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben