Smörgåstårta á la mamma

En mycket populär tårta! Jag har hittills inte träffat någon som inte älskat den.

Ingredienser

  • 8 hönökakshalvor
  • Fyllning 1
  • 4 dl créme fraiche
  • 1½ dl majonnäs
  • 2 kokta ägg
  • 2 burkar krabba/kräftor i lake
  • Curry
  • Fyllning 2
  • 2 dl créme fraiche
  • 0,5-1 dl majonnäs
  • 1 dl gräslök
  • 150 g skalade räkor
  • Garnering
  • 2 dl créme fraiche
  • 0,5-1 dl majonnäs
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dill
  • 1-2 röd paprika
  • 1 gurka
  • Rom (stenbit/löjrom)
  • Räkor
  • Äggskivor
  • Vindruvor
  • Etc…
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop de olika fyllningarna. Hacka äggen och skaldjuren. Klipp gräslöken. Ta så mycket curry du vill, jag brukar ta tills fyllningen fått lite färg. Lägg 2 brödhalvor på ett tårtfat och bred fyllning 1 över hela ytan. Lägg på ytterligare 2 brödskivor och bred på fyllning 2. Upprepa och lägg på resten av fyllning nummer 1. Avsluta med de sista två brödskivorna, täck med plast och låt stå i kylen över natten.
    2. Nu ska du blanda créme fraiche och majonnäs och bre detta över hela tårtan, även sidorna. Garnera sedan hur du vill med tillbehör du tycker om. Runt kanterna ska det vara finhackad dill och persilja.
    3. Tips! Se till att krama ur skaldjuren ordentligt från vätska, annars blir fyllningarna lätt blaskiga och får svårt att stanna kvar på brödskivorna!
    4. När du garnerar gör du det enklast för dig om du börjar utifrån och arbetar dig inåt. På så vis får du lättare fram en mittpunkt på tårtan!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben