Smörgåstårta med tonfisk och räkor

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En enkel och lättgjord smörgåstårta som räcker till många, uppskattad bland vänner och bekanta.

Ingredienser

  • ca 2 formbröd - 24-27 skivor
  • Fyllning
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 2 dl tonfisk i vatten
  • 1 dl chilisås
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 tsk citronpeppar
  • Garnering
  • 1 dl majonnäs
  • 6 hårdkokta ägg
  • ½ kg räkor
  • 1 burk röd kaviar
  • 1 lime frukt eller citron
  • 1 gurka
  • dill
  • salladsblad
  • rädisor
  • Instruktioner

    1. Häll vattnet av tonfisken och finfördela den. Strimla purjolöken fint. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Kantskär brödet och lägg på en stor bricka. Bred en tredjedel av fyllningen på brödet. Se till att det räcker till tre lager. Bred majonnäs längs kanterna.
    2. Ganera efter tycke och smak.
    3. Själv brukar jag lägga äggula lime frukt och röd kaviar i en rad, äggvitan och räkor i nästa. Rulla ihop laxen och ställa mellan gulan och limen. Fantasin får flöda

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    matkarin 16 mars 2010

    Hur mycket bröd och vilken sort? Kan vara bra att veta. :-)

    monicadaun 17 mars 2010

    Tyvärr glömde jag att skriva att det går åt ca 2 formfranskor. monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben