Smörkolasås med havssalt

Recept från Allt om mat.

Ingredienser

  • 2 2/5 dl socker
  • 6 msk smör
  • 1 1/4 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Häll ca 1 msk socker i mitten av en medelstor kastrull och värm på medelvärme.
    2. Låt sockret smälta. (Lyft och skaka kastrullen försiktigt, så att sockret flyter ut, då smälter det lättare och du förhindrar att det bränner fast. OBS! Rör inte runt i sockret, låt kastrullen göra jobbet.)
    3. När sockret smält, strö ner ett par matskedar till och upprepa steg två och tre tills allt socker smält och fått en gyllene bärnstensfärg.
    4. Tillsätt sedan smöret, lite i taget, och rör om ordentligt tills det blandat sig.
    5. Ta kastrullen av plattan och tillsätt grädden.
    6. Rör i vaniljsocker och flingsalt och blanda ordentligt.
    7. Häll i glasburk och låt svalna. Förvara i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben