Smuldessert med körsbär och turkisk yoghurt

Serverar: 4 portioner

En härlig dessert där man kan använda antingen färska eller konserverade körsbär, den goda yoghurten och som toppad med gräddad smuldeg.

Ingredienser

  • 400 g turkisk yoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk florsocker
  • 300 g körsbär, färska el konserverade
  • 1 dl flytande honung
  • Smuldeg
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2/3 dl strösocker
  • 100 g kallt smör
  • Ev myntablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Mixa hasselnötskärnorna i matberedare. Tillsätt vetemjöl, strösocker och smöret skuret i små bitar. Kör bara till en grynig massa.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut smuldegen i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg, ca 30 min. Låt svalna. Bryt den gräddade smuldegen i bitar.
    3. Blanda yoghurt, citronsaft och florsocker. Kärna ur bären. Värm honungen i en liten panna. Lägg i bären och sjud ca 3 minuter.
    4. Fördela yoghurten i djupa tallrikar. Skeda över körsbären. Toppa med smuldegen.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben