Smulpaj

Serverar: 5-7 portioner

Lätt att variera med olika bär och fruker.

Ingredienser

  • Smulpaj
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 150 gr smör
  • Fyllning
  • 200-300 g bär eller frukt, blåbär, rabarber, äpple
  • 2 msk socker (kan behövas mer med t.ex. rabarber)
  • Vaniljglass till serveringen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175C.
    2. Mixa ihop mjöl, socker, bakpulver och smör till smulor. Häll fyllningen i en form och häll smulblandningen över. Strö gärna lite extra socker ovan på pajen.
    3. Grädda 30-40 minuter. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    Disen 14 februari 2009

    Enkel och god smulpaj. Jag hade äpple i min. Glömde att spara receptet sist så nu gör jag det. Ha en bra dag. Tack för receptet. Kram Disen

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben