Smulpaj

Vad vore livet utan en riktigt god smulpaj med äpplen eller rabarber.

Ingredienser

  • 5-6 äpplen
  • 1/2 dl socker
  • Kanel eller rivet skal av 1/2 citron
  • Smuldeg variant 1
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • Smuldeg variant 2
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel eller citronrasp.
    2. Blanda ihop smuldegen och strö över äpplena.
    3. Grädda 20 minuter i mitten av ugnen. Om du använder rabarber istället för äpplen ta 1 dl socker blandat med 1 msk potatismjöl.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben