Smulpaj

Serverar: 8 portioner

Med rabarber, krusbär, blåbär eller kanske äpple - ta det säsongen bjuder.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 krm mald kardemumma
  • 1 msk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 600-800 g frukt eller bär, t ex rabarber, äpple, blåbär, krusbär, vinbär
  • ½-¾ dl strösocker
  • 1-2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 5 minuter.
    3. Blanda övriga ingredienser i en skål. Häll på det smälta smöret och blanda väl. Ställ i kylskåp i ett par timmar. Sätt ugnen på 200°.
    4. Lägg valfri frukt (delad i mindre bitar) eller bär i en smord pajform. Strö över sockret blandat med potatismjöl(så att saften sugs upp). Smula pajdegen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben