Smulpaj av skrädmjöl

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En smulpaj med bl.a. skrädmjöl som är ett värmländskt mjöl gjort på rostad havre. (glutenfritt mjöl).

Ingredienser

  • 5 dl skrädmjöl (glutenfritt) eller 2 dl vetemjöl och 3 dl skrädmjöl
  • 4-5 äpplen
  • 2 dl svarta vinbär
  • 100 g smör
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker och smör. Skär äpplena i små bitar. Lägg dem tillsammans med vinbären i en smord pajform och täck över med smuldegen.
    2. Tryck till lätt och grädda i 225 grader i 25 min. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.
    3. Fritt från gluten om bara skrädmjöl används.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (2)

    choklad-glass 31 oktober 2010

    Skrädmjöl kan nog inte räknas till det glutenfria, haver som endel glutenintoleranta kan använda sig av är renthavre, det framställs i fabriker som inte har andra glutenhaltiga produkter i sin tillverkning, det tror jag inte gäller de små producenterna av skrädmjöl, det är ytterst små mängder av gluten som kan förstöra mycket för de som är intolleranta.. så var försiktig med att skriva glutenfritt

    LeifLewa 31 oktober 2010

    Producenten som mal den sortens mjöl i kvarnen garanterar detta. Stöpafors kvarn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben