Smulpaj med björnbär

Serverar: 6 portioner

Smulpajdegen till alla slags bär och frukt. Hon varierar kanel med ingefära eller kardemumma. Används hård frukt, t ex äpplen, som pajfyllning sänks värmen till 200° och tillagningstiden blir något längre. Hård frukt behöver heller inte potatismjöl.

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 100 g smör
  • 4 msk råsocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 400 g björnbär
  • 3 msk råströsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk kanel, mald
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Hacka mandeln grovt.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, havregryn och vetemjöl.
    3. Lägg bären i en pajform och blanda med potatismjöl och kanel. Smula över degen med fingrarna.
    4. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    magdalenaan 8 april 2009

    Man undrar ju hur gott det blir med bara björnbär i en paj, inte det vanligaste men det var verkligen supergott tillsammans med smuldegen med mandel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben