Smulpajdegen till alla slags bär och frukt. Hon varierar kanel med ingefära eller kardemumma. Används hård frukt, t ex äpplen, som pajfyllning sänks värmen till 200° och tillagningstiden blir något längre. Hård frukt behöver heller inte potatismjöl.
Ingredienser
50 g sötmandel
100 g smör
4 msk råsocker
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
400 g björnbär
3 msk råströsocker
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel, mald
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Hacka mandeln grovt.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, havregryn och vetemjöl.
- Lägg bären i en pajform och blanda med potatismjöl och kanel. Smula över degen med fingrarna.
- Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Man undrar ju hur gott det blir med bara björnbär i en paj, inte det vanligaste men det var verkligen supergott tillsammans med smuldegen med mandel.