Smulpaj med krusbär

Serverar: 8 portioner

Passar bra som efterrätt.

Ingredienser

  • 800 g krusbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 150 g mandelmassa
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 100 g flagad mandel
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 200 grader Smörj en en ungsform.
    2. Rensa bären och fördela dem i formen. Strö över potatismjöl och hälften av sockret. Riv mandelmassan grovt. Blanda samman mjöl, havregryn, och resten av sockret, mandelmassan och mandeln. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smuldeg. Fördela över krusbären.
    3. Grädda 30 minuter tills den fått färg.
    4. Servera smulpajen ljummen med en klick vispad vaniljvisp eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben