Om man inte vill baka med smör är detta ett bra alternativ!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
4,5 dl havregryn
1,5 dl socker
2 krm salt
2 tsk bakpulver
1,75 dl raps- eller solrosolja
0,75 dl sirap
3 st äpplen
2 msk kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman vetemjöl, havregryn, socker, salt och bakpulver. Häll sedan i olja och sirap och blanda igen.
Tryck ut hälften av blandningen i en ungsäker form och förgrädda 10 min. Skala och skär äpplena i bitar och lägg i dem. Strö på kanel efter smak och häll sedan över resten av grynblandningen.
Äpplena kan bytas ut mot 250 g bär, 1 msk potatismjöl och 2 msk vaniljsocker. Värm bären om de är frysta och ha sedan i potatismjöl och vaniljsocker. Blanda och häll i formen efter att botten förgräddats. Vetemjöl kan bytas mot majsmjöl.