Smulpaj med olja

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Om man inte vill baka med smör är detta ett bra alternativ!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 4,5 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,75 dl raps- eller solrosolja
  • 0,75 dl sirap
  • 3 st äpplen
  • 2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman vetemjöl, havregryn, socker, salt och bakpulver. Häll sedan i olja och sirap och blanda igen.
    2. Tryck ut hälften av blandningen i en ungsäker form och förgrädda 10 min. Skala och skär äpplena i bitar och lägg i dem. Strö på kanel efter smak och häll sedan över resten av grynblandningen.
    3. Äpplena kan bytas ut mot 250 g bär, 1 msk potatismjöl och 2 msk vaniljsocker. Värm bären om de är frysta och ha sedan i potatismjöl och vaniljsocker. Blanda och häll i formen efter att botten förgräddats. Vetemjöl kan bytas mot majsmjöl.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben