Smulpaj med persika och nektarin

Serverar: 6 portioner

Få bakverk är så läckra och lockande som en smulpaj, här med saftiga persiskor och nektariner.

Ingredienser

  • 4 persikor
  • 4 nektariner
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk citronskal, fint rivet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • ½ tsk kanel
  • 50 g margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 1 liter. Halvera persikor och nektariner och ta ut kärnorna. Skiva varje halva i tre-fyra klyftor.
    2. Lägg frukten i en teflonstekpanna tillsammans med socker och citronskal och 3 msk vatten. Fräs cirka tio minuter, rör om ofta, tills frukten har mjuknat. Lägg över frukten i den smorda formen.
    3. Lägg mjöl, muscovadosocker, kanel och margarin i matberedarens eller mixerns behållare och kyl i frysen 20 minuter. Mixa blandningen kort tills den är smulig.
    4. Strö smuldegen över frukten i formen och grädda 25 minuter tills gyllene. Servera med vispad yoghurt, yoghurtglass eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben