Få bakverk är så läckra och lockande som en smulpaj, här med saftiga persiskor och nektariner.
Ingredienser
4 persikor
4 nektariner
2 msk strösocker
1 tsk citronskal, fint rivet
2 dl vetemjöl
1 dl ljust muscovadosocker
½ tsk kanel
50 g margarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 1 liter. Halvera persikor och nektariner och ta ut kärnorna. Skiva varje halva i tre-fyra klyftor.
Lägg frukten i en teflonstekpanna tillsammans med socker och citronskal och 3 msk vatten. Fräs cirka tio minuter, rör om ofta, tills frukten har mjuknat. Lägg över frukten i den smorda formen.
Lägg mjöl, muscovadosocker, kanel och margarin i matberedarens eller mixerns behållare och kyl i frysen 20 minuter. Mixa blandningen kort tills den är smulig.
Strö smuldegen över frukten i formen och grädda 25 minuter tills gyllene. Servera med vispad yoghurt, yoghurtglass eller vaniljglass.