Smulpaj med persikohalvor

Serverar: 4 portioner

Ännu ett recept jag stulit av min mamma. Pajen är en perfekt avslutning på middagen.

Ingredienser

  • 8 persikohalvor
  • Smulpaj
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Tillbehör
  • Grädde eller vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg persikohalvorna i en ugnsfast pajform. Smält smöret till smulpajen, och blanda ner socker, mjöl och bakpulver. Fördela blandningen ovanpå persikorna, och grädda i ugnen i ca 25 minuter, tills smulpajen fått färg.
    3. Servera pajen ljummen med vispgrädde eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben