Smulpaj med rabarberkompott
Råsocker, ingefära, kanel och äppeljuice gör den här pajen extra god. Servera den helst varm, med lite glass eller grädde till - då smakar den helt enkelt himmelskt!
Ingredienser
600 g späd rabarber
½ dl äppeljuice
1 nypa mald ingefära
1 dl råsocker, ca
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
50 g smör
½ - 1 dl crème fraiche
Instruktioner
- Skölj och ansa rabarberstjälkarna och skär dem i 2 cm långa bitar. Lägg bitarna i en kastrull, häll på äpplejuicen och koka upp. Rör ner ingefäran och hälften av råsockret.
- Lägg locket på kastrullen och låt rabarbern sjuda 5 minuter. Häll rabarberkompotten i en ugnsfast form.
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet med vaniljsocker, kanel och resten av råsockret. Dela smöret i bitar och blanda ner dem i mjölet.
- Tillsätt ½ dl crème fraiche och arbeta ihop den med smör och mjöl till en smulig deg. Tillsätt ev mer crème fraiche tills det blir en fin smuldeg.
- Strö ut smuldegen över rabarberkompotten, sätt in formen i ugnen och grädda 25 minuter. Ta ut pajen och servera den varm, gärna med vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)