Smulpaj med rabarberkompott

Serverar: 4 portioner

Råsocker, ingefära, kanel och äppeljuice gör den här pajen extra god. Servera den helst varm, med lite glass eller grädde till - då smakar den helt enkelt himmelskt!

Ingredienser

  • 600 g späd rabarber
  • ½ dl äppeljuice
  • 1 nypa mald ingefära
  • 1 dl råsocker, ca
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • ½ - 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa rabarberstjälkarna och skär dem i 2 cm långa bitar. Lägg bitarna i en kastrull, häll på äpplejuicen och koka upp. Rör ner ingefäran och hälften av råsockret.
    2. Lägg locket på kastrullen och låt rabarbern sjuda 5 minuter. Häll rabarberkompotten i en ugnsfast form.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet med vaniljsocker, kanel och resten av råsockret. Dela smöret i bitar och blanda ner dem i mjölet.
    4. Tillsätt ½ dl crème fraiche och arbeta ihop den med smör och mjöl till en smulig deg. Tillsätt ev mer crème fraiche tills det blir en fin smuldeg.
    5. Strö ut smuldegen över rabarberkompotten, sätt in formen i ugnen och grädda 25 minuter. Ta ut pajen och servera den varm, gärna med vaniljglass.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben