Smulpaj med trädgårdsbär och hasselnötstäcke

Serverar: 4 portioner

Här är en lättlagad smuldegspaj som går att förbereda i god tid och lägga ihop precis inför serveringen. Blir det litet smulor över går de bra att spara i en burk med lock.

Ingredienser

  • Deg
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2/3 dl socker
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 5 dl frysta bär, t ex hallon, blåbär, björnbär
  • 1 1/2 msk socker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Till servering
  • Crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Mixa hasselnötskärnorna med mjölet i matberedare monterad med kniv. Tillsätt socker och kylskåpskallt smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.
    3. Fördela smuldegen i en liten långpanna, 25x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
    4. Tina bären och blanda dem med sockret. Rör tills sockret smälter och bären börjar safta sig. Bären kan serveras både varma och kalla.
    5. Bryt smuldegen i bitar och varva med bären i portionsformar eller koppar. Pudra litet florsocker över och servera med en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben