Smultronflarn med äkta vaniljkräm

Serverar: 10 portioner

Bjud på oemotståndligt läckra små bakelser som smakar som en dröm. De är fyllda med äkta vaniljkräm, gjord på vaniljstång, samt smultron.

Ingredienser

  • 5 plattor djupfryst smördeg
  • 3 - 4 msk florsocker
  • 1½ liter smultron
  • Vaniljkräm
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl tunn grädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Låt smördegen tina. Sikta över lite florsocker på båda sidor och kavla ut den till 30x15 i storlek. Skär varje platta i fyra bitar och runda hörnen med en kniv eller sporre så att bitarna blir båtformade.
    2. Lägg smördegen på bakpapper på plåt, picka med en gaffel och sikta över florsocker. Ställ plåten kallt en stund.
    3. Grädda smördegsplattorna i 225 grader ca 5 minuter tills smördegen är pösig och gyllenbrun. Låt bottnarna kallna.
    4. Skär vaniljstången på längden och lägg den i en tjockbottnad kastrull med grädden. Koka upp grädden och låt den sjuda under lock ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången.
    5. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över lite av den kokande grädden under vispning. Häll blandningen i kastgrullen och låt krämen sjuda under vispning tills den tjocknat. Den får inte koka!
    6. Vispa krämen kall. Vispa grädden. Blanda ner grädden i krämen och bred den över smördegsbottnarna. Täck med smultron och lägg ihop bottnarna två och två.
    7. Smultron kan bytas ut mot hallon eller skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben