En god och mättande fisksoppa som går fort och tillaga.
Bjud gärna på hembakad focaccia
Ingredienser
400 g fisk t ex lax eller hoki
5 dl tomatsoppa, krämig (kelda)
1 morot
1 dm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 dl tort vitt vin
150 g gnocchi
7 dl fisk buljong
1 krm sambal oleke
Hackad timjan
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och skär moroten i strimmlor. Skiva purjolöken.
Fräs några minuter och pressa i vitlöken.
- Tillsätt vin och gnocchi och buljongen. Sjud på svag värme 5 minuter. Tillsätt fisk, tomatsoppa och sambal oleke.
- Sjud ytterligarer 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar. Strö över timjan.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...