Snabb grekisk sallad

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 15 minuter

Gör den här salladen på morgonen innan jobbet , ställ den i kylskåpet och ha den klar när gästerna kommer på kvällen.

Ingredienser

  • 1 burk marinerad fetaost, brukar använda Euroshopers på ICA
  • 4-5 stora tomater
  • 5 -10 cm purjolök i tunna skivor
  • 1 burk svarta oliver
  • 1 kruka färsk persilja
  • Lime- eller citronsaft
  • Instruktioner

    Ta fram en skål, gärna i glas. Skiva tomaterna, lägg dem underst i skålen. Ta en bit purjolök , 5-10 cm, skölj den och skär den i tunna skivor, fördela över tomaterna. Skölj oliverna och tillsätt dem. Klipp ned persiljan. Töm fetaosten tillsammans med den välkryddade goda oljan över grönsakerna . Pressa över saften av en halv lime eller en halv citron. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet, så tomaterna marineras. Serveras med ett gott grovt lantbröd som förrätt. Dina gäster kommer att uppskatta salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben