Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Små portionsgratänger är trevligt, annars får det bli en stor form som vanligt Fotot är taget innan jag hade på ost och gratinerade
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning, häll ur vattnet och låt rinna av. Skiva korvarna, ansa och strimla purjon samt skala och hacka vitlöken. Fräs löksorterna i 2 msk smör tills de blir blanka och mjuka och ta av från plattan sen. Stek sen korven i resterande smör, tillsätt grönsakerna och låt allt bli varmt. Blanda korv, pasta, lök och grönsaker i en smord ugnsfast form eller 4 portionsformar. Vispa samman färskost och krossade tomater och häll det i formen. Peta med en gaffel så det rinner ner. Strö över riven ost och ställ in det i ugnen, strax under mitten i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Garnera med något kryddgrönt.