Snabb korvgratäng med sting

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Små portionsgratänger är trevligt, annars får det bli en stor form som vanligt Fotot är taget innan jag hade på ost och gratinerade

Ingredienser

  • 300 g valfri pasta, gärna penne eller spiraler
  • 5 kryddstarka korvar t ex chorizo
  • 1purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2+1 msk smör eller margarin
  • 500 g valfria wokgrönsaker
  • 200 g färskost paprika och chili
  • 1½ förpackning á 390 g krossade tomater
  • 2 dl riven lagrad ost
  • lite kryddgrönt t ex persilja till garnering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning, häll ur vattnet och låt rinna av. Skiva korvarna, ansa och strimla purjon samt skala och hacka vitlöken. Fräs löksorterna i 2 msk smör tills de blir blanka och mjuka och ta av från plattan sen. Stek sen korven i resterande smör, tillsätt grönsakerna och låt allt bli varmt. Blanda korv, pasta, lök och grönsaker i en smord ugnsfast form eller 4 portionsformar. Vispa samman färskost och krossade tomater och häll det i formen. Peta med en gaffel så det rinner ner. Strö över riven ost och ställ in det i ugnen, strax under mitten i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Garnera med något kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben