Snabb kycklingpaj med paprika och dragon

Serverar: 4 portioner

Inget pajkrångel och ett lock istället för botten. Med färdig smördeg är det bara att skåra ut och grädda det frasiga locket. 429 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • ½ kruka dragon
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 125 g färdigkavlad smördeg, ca ½ rulle
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Stek kycklingen i oljan till fin gyllenbrun färg, tillsätt paprikan och stek ytterligare ett par minuter.
    3. Plocka dragonbladen, tillsätt dragon och vin till pannan, låt sjuda på medelstark värme några minuter. Dra bort från plattan och tillsätt créme fraiche, salt och peppar.
    4. Skär smördegen i 4 lika stora bitar, lägg dem på ett bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter till fin färg.
    5. Fördela kycklingröran på 4 tallrikar och toppa med smördegen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben