God paj där björnbären omsluts av en vaniljkräm. Jag kombinerade ihop några gamla recept från mammas kokbok och det här blev resultatet.
Uppskattad av alla som åt den.
Ingredienser
1 pkt frysta björnbär
Deg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk vatten
Fyllning
3 dl crème fraiche 36%
2 ägg
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Kör ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en pajform med höga kanter.
Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
Medan den förgräddas så vispar man ihop ingredienserna till fyllningen.
Ta ur pajskalet ur ugnen, häll ner de frysta björnbären på botten av skalet och häll fyllningen över.
Grädda i ugnen ca. 20 minuter, eller tills smeten "stannat".
Den var jättegod, påminner om min Ingas blåbärskaka som finns i mina recept. Gillar smaken och konsistensen.
Lena
tomtesoppa22 september 2009
Jatte god paj. Har aldrig anvant creme fraiche innan sa det var nagot nytt.
emmelita20 augusti 2010
JAg bytte ut lite av margarinet i botten mot filmjölk (enligt ett annat liknande recept och för att göra den lite mindre fet) samt la till lite bakpulver. Den blev supergod tyckte vi alla.
Den var jättegod, påminner om min Ingas blåbärskaka som finns i mina recept. Gillar smaken och konsistensen. Lena
Jatte god paj. Har aldrig anvant creme fraiche innan sa det var nagot nytt.
JAg bytte ut lite av margarinet i botten mot filmjölk (enligt ett annat liknande recept och för att göra den lite mindre fet) samt la till lite bakpulver. Den blev supergod tyckte vi alla.