Snabba festliga svampsåsen

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Går snabbt att laga men smakar fest till alla slags kötträtter, potatis eller ris.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 2 små burkar svamp
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • Ca 6 msk maizena för brunsås
  • 1 msk paprikapulver
  • Vitpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i smöret under 1 minut direkt i såsgrytan. Häll på vätskan och rör ner maizena. Såsen ska bli tjock och len i konsistensen. Krydda efter smak och låt puttra en stund.
    2. Kalasgod trots burksvampen! Bon appétit!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben