Snabba fiskgratängen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här fiskrätten är mycket uppskattad; till och med av barn och ungdomar som normalt inte vill äta fisk. Billig och lättlagad.

Ingredienser

  • 400 g vit fisk
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 3 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt persilliade eller annan örtkryddad
  • Smör eller olja till formen
  • Instruktioner

    1. Tina fisken så att det går att skiva den i tunna skivor. Skölj och skiva purjolöken. Fräs löken i stekpanna så att den blir mjuk och glansig, men inte brun.
    2. Smörj formen och bred ut fisken. Bred ut purjolöken ovanpå fisken. Skiva tomaterna och lägg ut dem ovanpå.
    3. Vispa grädden och rör ner majonnäsen samt kryddorna. Häll blandningen över fisken.
    4. Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter. Jag föredrar att servera med pressad potatis och en vanligt grönsallad eller ättiksgurka,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben