Snabba franska fruktflarn

Här är läckra flarn med mogna persikor. Variera gärna med annan färsk frukt.

Ingredienser

  • 8 smördegsplattor, frysta
  • Ägg till pensling
  • 150 g mandelmassa
  • 5 persikor, mogna
  • 1 dl råsocker
  • 2 tsk kanel, malen
  • 4 kvist(ar) rosmarin
  • 1 handfull mandelspån
  • Smör, kallt att hyvla över
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Stansa två ringar med ett dricksglas i varje smördegsplatta, utan att stansen går helt igenom. Nagga i cirklarna. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
    3. Riv mandelmassan och strö den innanför cirklarnas kanter.
    4. Kärna ur och skiva frukten. Blanda den med råsocker, kanel och finhackad rosmarin. Lägg skivorna som en solfjäder över mandelmassan och strö över mandelspån. Hyvla över tunna skivor av kallt smör.
    5. Grädda flarnen gyllene i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben