Snabba morgonlimpor

Härligt mjuka och saftiga limpor som man bakar ihop snabbt och smidigt. Dessa limpor ska inte förjäsas, utan de jäser i ugnen samtidigt som ugnstemperaturen ökar! Limporna går alldeles utmärkt att grädda i två smorda brödformar. Har man inte tillgång till såna går det även bra att grädda dem bredvid varandra på en bakplåtspappers klädd plåt. Då kan det även vara bra att ha lite bakplåtspapper mellan limporna. Receptet räcker till 2 stycken limpor.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet/fingervarmt vatten
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 8 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det ljumna/fingervarma vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig helt.
    2. Rör ner sirapen, rapsoljan och saltet.
    3. Blanda ner vetemjölet och rågmjölet. Knåda till en smidig deg 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
    4. Häll ut degen på arbetsbänken, dela den å två delar. Forma delarna till limpor och lägg dem i två smorda brödformar, alternativt på en bakpappersklädd plåt.
    5. Sätt in limporna i mitten i en kall ugn. Sätt temperaturen på 200 grader.
    6. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 minuter.
    7. Ta ut och låt dem svalna av.
    8. Klart!

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (5)

    MLE 17 mars 2012

    Ska de vara rågsikt eller rågmjöl ? De står olika i receptet o i beskrivningen.//Marie

    monken86 17 mars 2012

    Rågsikt är det:) Vart lite knasigt när jag skrev rågmjölet, men rågsikt då:)

    sikaal 18 mars 2012

    Enkelt att baka, gott och saftigt! Det sprack en hel del, annars hade du fått en 5:a.

    karlbirger 31 mars 2012

    Jag snabbar upp limporna ytterligare genom att skrapa ner degen från bunken ner i formarna. Det blir mindre städa också utan ett geggat och mjölat bakbord.

    emaxen 4 september 2012

    Bakade ½ sats så det blev en limpa för att provsmaka och håller med om att den blev god och var väldigt lättbakad. Arbetade degen i bunken och sedan direkt i den smorda formen. Full pott både i smak och hur lätt den var att baka. Kommer nog testa denna en morgon då vi är lediga, ner och fixa degen in i ugnen och sedan upp till sängen och slappa en stund tills brödet är klart. Tack för receptet och ha en trevlig sensommar/ emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben