Snabba morgonlimpor som är goda till frukost med smör, ost eller något annat pålägg.
Ingredienser
50 g jäst
6 dl vatten, ljummet
1 dl mörk sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt
Instruktioner
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i det fingervarma vattnet.
Rör ner sirap, olja och salt.
Blanda ner mjölen och knåda till en smidig deg.
Dela degen i två bitar och forma dem till limpor. Lägg dem bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Lägg även en bit bakplåtspapper mellan limporna.
Sätt in bröden mitt i ugnen i kall ugn och sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar.
Väldigt gott bröd. Smidigt att göra.
Detta har blivit mitt favoritbröd. Supergott nybakt till frukost men det håller sig även färskt o gott i minst tre dagar.
Super gott bröd lätt bakat 5 poän mvh monicag