Snabba scones

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

De går jättefort att baka om du har glömt att köpa bröd till middagen.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl turkisk youghurt (på hink, tjock yoghurt)
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna.
    3. Häll i yoghurt och vatten och knåda med händerna i någon minut tills du har en helt kladdfri och slät degbulle.
    4. Dela i två delar och platta ut till två kakor.
    5. Skär ett kryss på varje kaka.
    6. Grädda i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben