Snabba semlor

Serverar: 15 portioner

Snabbakade semmelbullar med bakpulver som blir klara på en kvart....gör dem små och fyll dem så snart de kallnat.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl grädde
  • Fyllning
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 - 1 ½ msk mjölk
  • ev 1 tsk rivet citronskal
  • 1 ½ - 2 dl vispgrädde
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 15 bullformar på en plåt.
    2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
    3. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret i klickar och grädden.
    4. Spritsa eller klicka ut smeten i bullformarna. Släta till ytan med en vattensköljd sked.
    5. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
    6. Skär ett snitt i bullen ner mot botten, så det bildas en ficka. Eller skär av ett lock.
    7. Blanda riven mandelmassa med mjölk till en smidig massa. Smaksätt ev med rivet citronskal. Vispa grädden.
    8. Bred lite fyllning i bullfickan och spritsa eller klicka på vispgrädde. Avsluta med florsocker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    margitkallgren 13 februari 2010

    Tack för receptet. Jag hade ett liknande som jag fått av en tant som varit i USA. Det var både gott och lättbakat, men tyvärr förkommit, Trevlig Allahjärtans dag! Margit

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben