Snabbgryta med köttfärs och kokos

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Det här receptet förekommer i flera varianter och man kan ju anpassa som man vill men det som gör det är kombinationen curry, jordnötter och kokos.

Ingredienser

  • 1 rött äpple
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs el nötfärs
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 påse salta jordnötter (ca 200 gram)
  • 1 paket lätt och rökt-bacon
  • 1 buljongtärning
  • Curry
  • Peppar
  • Kokosflingor till servering
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka äpplet Strimla purjolöken och hacka löken. Bryn det tillsammans i en gryta med lite curry. Ta ur blandningen ur grytan och lägg åt sidan medan du bryner köttfärsen. Lägg sen tillbaka lök och äpplelblandningen i grytan och blanda om. Häll sedan över de krossade tomaterna. Låt grytan sjuda ihop ett tag. Tillsätt champinjonerna. Smaka av med lite peppar och ev mer curry, men tillsätt inget salt för både jordnötterna och baconen som skall i senare är salta. Stek i en annan panna lättbaconet i små strimlor och låt det rinna av på hushållspapper. Strax innan serveringen vänder man i jordnötterna i grytan och sen strör man den stekta lättbaconen över grytan.
    2. Servera med kokt ris och kokosflingor att strö över samt i skålar tärnad gurka, tomater, gurka och majs.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SamL 2 juni 2009

    Tack :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben