Snaps med citron och svartpeppar

Serverar: 1 portioner

En snaps passande till midsommar och till sillen, eller med is i och som en apertif före maten.

Ingredienser

  • 1 citron, det tunna gula skalet
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 6 lätt krossade svartpepparkorn
  • 70 cl brännvin special
  • 2 dl söt sherry
  • Instruktioner

    1. Tvätta och borsta citronen väl och skala av det yttersta tunna gula skalet med en potatisskalare.
    2. Lägg citronskal, rosmarin och peppar i en glasburk med lock.
    3. Fyll på med brännvin och sherry. Sätt på locket och låt burken stå i rumstemperatur 24 timmar.
    4. Sila upp snapsen på flaska och den är färdig att avnjutas. Snapsen vinner inte på ytterligare lagring.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nyttnamn 27 juni 2008

    Uppskattades otroligt av våra gäster på midsommar - dock med en liten ändring... jag trodde jag hade citron den dagen jag bestämt mig för att göra snapsen - men hade bara lime. Så, jag använde limen och det blev jättegott! Aningens mer beska kan jag tänka mig än om jag tagit citron, men resultatet blev bra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben