Snurrade youghurtbaguetter

Serverar: 4 portioner

Ett gott brytbröd är härligt att ha framme på bordet till middagen. Passar bra att doppa i olika röror och gör soppmiddagen mer matig

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl naturell youghurt
  • 1½-2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • Drygt 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Blanda i resten av vattnet, youghurt, salt, honung och mjöl.
    2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, i matberedare eller för hand. Låt jäsa övertäckt i en timma.
    3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till avlånga baguetter och vrid dem några varv innan de läggs upp på en bakpappersklädd plåt. Pudra över lite mjöl.
    4. Låt jäsa utan bakduk i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 275 grader, ca 15-20 minuter. Låt svalna på bakgaller utan duk.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    35
    5
    1 h 50 min
    20-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben