Sockerfri och smal kaffekaka med äpple och kanel

Serverar: 12 portioner

Smalt och sockerfritt

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl suketter strö
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 2-3 äpplen
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en slät bakform. Blanda mjöl, bakpulver och Suketter Strö i en skål. Finfördela smöret med fingrarna i mjölblandningen till en grynig massa.
    2. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner det i smulblandningen. Häll smeten i formen. Skala äpplena, skär dem i klyftor och kärna ur dem. Stick ner tunna äppelklyftor tätt i kaksmeten.
    3. Strö över kanel. Grädda i 200º ca 30 min tills den är genomgräddad och fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben