Sockerkaka med björnbär och doft av kardemumma

Serverar: 8-10 portioner

Kardemumma och björnbär är en väldigt lyckad kombination i den här kakan. Kakan toppas med len grädde och björnbär. Nästan som en tårta!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 1½ dl björnbär
  • Garnering
  • Ca 1½ dl lättvispad grädde
  • 1½ dl björnbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form ca 24 cm i diameter eller 1½ liter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp eller i matberedare. Smält smöret och rör ner det i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker väl i en skål. Blanda äggblandningen med mjölkblandningen. Vänd ner mjölblandningen i vätskan.
    3. Häll smet och tillsätt samtidigt björnbären i sockerkaksformen. Grädda i ca 35-40 minuter. Prova med en sticka om kakan är fast i mitten. Stjälp upp kakan på galler när den svalnat något.
    4. När kakan svalnat helt, bred över lättvispad grädde och garnera med björnbär.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben