Sockerkaka med kiwi

Serverar: 12 portioner

Kiwibitarna i smeten gör kakan oerhört saftig och smakrik.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 100 g smör, smält
  • ¾ dl mjölk
  • 2 kiwi
  • Till formen
  • Smör
  • Kokos
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 3-4 tsk vatten
  • Garnering
  • Grönt strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och vänd ner det i smeten. Tillsätt smält smör och mjölk och rör ihop allt till en slät smet. Smörj en sockerkaksform, ca 1½ liter med smör och strö över kokos.
    3. Skala kiwifrukterna, skär dem i tunna skivor och dela dem i bitar. Blanda ner bitarna i smeten och häll den i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna i formen.
    4. Blanda florsocker och vatten, lite i taget till en lagom tjock glasyr. Ringla den över kakan och strö över strössel. Låt glasyren stelna.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben