Sockerkaka med lite kokos

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

Gjorde en mjuk kaka idag för att ha något till jordgubbar och grädde. Jättegott blev det.

Ingredienser

  • 50 g smält margarin
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 4-5 msk saft från apelsinen
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst, smält margarin och tillsätt mjölken så den blir lite varm med. Rör ner i äggblandningen. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Riv apelsinen över och rör ner den, tillsätt 4-5 msk apelsinsaft från apelsinen, rör ihop. Häll ner smeten i en smord och bröad form och sätt in i 175 grader varm ugn i 40 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben