Sockerkaka med mango och kokos

Serverar: 10 portioner

Sätt piff på sockerkakan med mango och kokos. Servera gärna en klick grädde till.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 4 dl tärnad mango
  • ½ dl kokosflingor
  • 25 g smör
  • Till formen
  • 1 msk smör
  • ½ dl kokosflingor
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 24 cm i diameter med kokosflingor.
    2. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör- och mjölkblandningen, mjöl blandat med bakpulver och rivet citronskal.
    3. Häll smeten i formen. Lägg på tärnad mango, strö över kokosflingorna och hyvla över smör. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.
    4. Servera med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben