Sockerkaka med maräng

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Mina vänner tycker den är jätte god

Ingredienser

  • Sockerkakssmeten
  • 3 äggulor
  • 1½ dl socker
  • 5 msk mjölk
  • 40 g margarin
  • 2½ dl mjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 3 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sockerkakssmeten: Vispa äggulorna och socker. Smält margarin och häll i mjölken. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och margarinblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Marängen: Vispa äggvitorna hårt och blanda i sockret försiktigt. Häll marängsmeten över sockerkakssmeten. Grädda 180 g mitt i ungnen ca 20 min.
    3. Dela kakan i mitten. Vispa grädde och blanda i tex bär, krossade punchgodiar (ta gärna ut punchen så inte grädden blir så blöt) i grädden och lägg detta över ena halvan och den andra halvan av sockerkaksmarängen över.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (1)

    anna7707 8 maj 2015

    Så god! Men jag delade inte på den utan kletade grädde över hela o la över jordgubbar! En toppentårta att baka. Alla 7 tyckte den var mumsig som åt den! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben