Sockerkaka med passionsfrukt

Sockerkaka kan smaksättas med nästan vad som helst. Med vit choklad och passionsfrukt blir kakan fruktigt sötsyrlig och får dessutom ett lite krispigt motstånd av passionsfruktkärnorna.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl vatten
  • 3 passionsfrukter
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter.
    2. Smält smöret och riv chokladen ganska fint på ett rivjärn. Vispa äggen vitt och pösigt tillsammans med sockret. Blanda mjölet med bakpulvret och den rivna chokladen och vänd ner försiktigt ner i äggvispet tillsammans med det smälta smöret och vattnet. Gröp ut passionsfrukterna och rör ner i smeten.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 40 minuter. Gräddningstiden kan variera mycket beroende på vilken form du använder, kontrollera med en sticka om kakan är klar.
    4. Låt svalna lite och stjälp upp kakan ur formen.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben