Söta kokospannkakor med frukt och yoghurt

Serverar: 15 portioner

Det är alltid kul att göra nya varianter av klassiker. Här kommer otroligt goda, lite asiatiska pannkakor.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 12 dl vatten
  • 6 ägg
  • 2 dl kokosflingor
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • 800 g papaya
  • 6 kiwi
  • 6 passionsfrukter
  • 2 lime, saften
  • ½ dl rostad kokos
  • Servering
  • 4 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjölet med hälften av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och vispa äggen. Blanda i kokos, socker, vaniljsocker och salt. Smält smör i en pannkakslagg eller stekpanna. Blanda i det smälta smöret i smeten. Stek tunna pannkakor.
    2. Skala, kärna ur och tärna papayan. Tärna kiwin och gröp ur passionsfrukterna. Blanda papayan och kiwin med pressad lime.
    3. Servera pannkakorna med frukterna, passionsfrukt och rostad kokos. Lägg på en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben