Sötpotatispaj Coop

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Den godaste sötpotatispaj som tillbehör till mat och inte som efterätt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 800 g sötpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 msk honung
  • 1 msk malen kummin
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk salvia
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk salvia
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
    2. Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
    3. Skala sötpotatisen, skär dem i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll bort vattnet och lägg ner potatisen i en matberedare tillsammans med crème fraiche och kör till en puré.
    4. Blanda ner ägg, honung, kryddor och salt. Bred ut blandningen i pajskalet. Lägg eventuellt på några blad färsk salvia och grädda i ugn 150 grader i 40-45 minuter.
    5. Låt svalna och servera som egen rätt med sallad eller som tillbehör till stekt kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben