Sötpotatisrulle med färskostkräm

Serverar: 4 portioner

Bred färskosten på de rivna rotfrukterna, rulla ihop så det ser ut som en rulltårta, skär i portionsbitar.

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis, skalad, riven
  • 200 g rotselleri, skalad, riven
  • 500 g potatis, skalad, riven
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Färskostkräm
  • 300 g naturell färskost
  • 1 kruka basilika, grovrivna blad
  • Blad till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda sötpotatis, rotselleri och potatis. Stek löken och vitlöken tills den blir mjuk i oljan. Blanda rotfrukten, löken och kryddorna i en stor bunke.
    2. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut blandningen tills den är platt.
    3. Grädda i 200 grader i cirka 15-20 minuter.
    4. Blanda det mesta av basilikan med färskosten. Vänd upp rotfrukterna som en rulltårta på aluminiumfolie med den krispiga sidan ned. Bred på färskosten och rulla ihop till en rulle, skär i portionsbitar. Dekorera med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jennykrook 21 augusti 2010

    Super god. Vi var 4 st och gästerna frågade efter mer. Kommer bli en favorit hemma hos oss!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben