Vit chokladkladdkaka med citrus och färskostkräm

Serverar: 12 portioner

Vänta inte till födelsedagen. Tårtor är för goda för att bara ätas en gång om året.

Ingredienser

  • Kaka
  • 300 g vit choklad
  • 300 g smör
  • 4 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 ägg
  • 2 citroner, skalet
  • Kräm
  • 200 g färskost
  • 200 g grädde
  • 0,5 dl vaniljsocker
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör försiktigt på låg värme då den vita chokladen lätt bränns vid.
    2. Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna och häll sedan smeten i 2 runda formar (26 cm i diameter). Grädda i 175 grader cirka 20 minuter. Låt kakorna svalna i formen.
    3. Kräm: Blanda ihop alla ingredienserna till en slät smet.
    4. Bred ett tunt lager av smeten på en av tårtbottnarna och lägg den andra på. Täck in hela kakan med den resterande smeten och dekorera vackert.
    5. Tips: Det blir alltid bäst om man väger ingredienserna. Men på varje förpackning (mjöl, grädde, socker osv) finns en omvandlingstabell

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben