Sötpotatissoppa med ostmuffins
En slät soppa med matiga muffins.
Soppa:
111 kalorier per portion
3 g fett, 4 g protein, 15 g kolhydrater
Muffins:
192 kalorier per portion
9 g fett, 5 g protein, 23 g kolhydrater
Ingredienser
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 stor sötpotatis, 700 g
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Ostmuffins
50 g smör
4 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
½ tsk salt
2 dl mjölk
25 g lagrad riven ost, tex. cheddar eller parmesan
2 msk solrosfrön
Servering
1 dl turkisk yoghurt
3 msk sweet chilisås
Instruktioner
- Muffins:
Sätt ugnen på 250 grader.
Hacka samman smör, mjöl, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Fördela degen i bullpappersformar.
Strö över ost och solrosfrön, tryck till lite så att de fastnar.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Soppa:
Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och tärna potatisen smått. Skala vitlöken.
Tillsätt potatis och vitlök i buljongen och koka 10-15 minuter. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Salta och peppra.
- Servera soppan med yoghurt, sweet chilisås och de lättbakade ostmuffinsarna
Liknande recept
Kommentarer (0)