Sötpotatissoppa med ostmuffins

Serverar: 4 portioner

En slät soppa med matiga muffins. Soppa: 111 kalorier per portion 3 g fett, 4 g protein, 15 g kolhydrater Muffins: 192 kalorier per portion 9 g fett, 5 g protein, 23 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 stor sötpotatis, 700 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Ostmuffins
  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 25 g lagrad riven ost, tex. cheddar eller parmesan
  • 2 msk solrosfrön
  • Servering
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Muffins: Sätt ugnen på 250 grader. Hacka samman smör, mjöl, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Fördela degen i bullpappersformar. Strö över ost och solrosfrön, tryck till lite så att de fastnar. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
    2. Soppa: Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och tärna potatisen smått. Skala vitlöken. Tillsätt potatis och vitlök i buljongen och koka 10-15 minuter. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Salta och peppra.
    3. Servera soppan med yoghurt, sweet chilisås och de lättbakade ostmuffinsarna

    Liknande recept

    30 min
    6-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben