Sötsur kyckling á la Mia

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Variant på sötsur kyckling, marinaden är det som är finessen. Jag har skrivit vinäger, men använd gärna risvinäger om du har. Detta blev väldigt uppskattat av barnen.

Ingredienser

  • 3 stora kycklingfiléer, eller ca 100-150 g per person
  • 4 msk olja till stekning
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1/2 röd paprika i små bitar
  • 1/2 gul lök grovhackad
  • 1 liten morot, skuren i små slantar
  • 3-5 cm purjolök, det gröna, fint skuret
  • Marinad
  • 2-3 tsk ljus japansk soja
  • 2-3 tsk torr sherry
  • Peppar
  • Salt
  • 2-3 msk olja
  • Sås
  • Vatten, ca 1 dl
  • Vinäger, några msk
  • Socker, några msk
  • Ljus soja, en skvätt
  • Tomatketchup, ca 2 msk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i kycklingköttet, skuret i små kuber. Låt marinera minst 20 minuter, gärna längre.
    2. Hetta upp olja i en wok och woka kycklingköttet tills genomstekt. I med mera olja och sedan går vitlök, ingefära i. Stek tills det doftar gott.
    3. I med resten av grönsakerna och rör runt. Häll i vatten, vinäger, socker, soja, ketchup, smaka av! Sist har du i finhackad purjo för vacker grönska. Servera genast med nykokt ris, gärna basmati.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben